• TalentCompass inzetten
  • Voor kinderen
  • Voor jongeren
  • Voor volwassenen


Hoe werkt het TalentCompass?

Je hebt je kind of jezelf aangemeld voor het TalentCompass. Spannend! Hoe gaat het nu verder ?

 

Bij het TalentCompass kan er gebruik gemaakt worden van drie onderdelen: de Talentscan, de Spelanalyse en vragenlijst en de Eindevaluatie. We geven je wat uitleg.

 

De Talentscan

Da's makkelijk; je kunt via de computer je eigen TalentCompass invullen. Je kind vult deze in bij een TalentCompass coach bij jou in de buurt. Je krijgt telkens twee stellingen voorgeschoteld. Je kiest welke van de stellingenje het meest aanspreekt.

De talentscan is atlijd onderdeel van het TalentCompass.

 
De Spelanalyse en vragenlijst

We maken een afspraak voor de (Spel)analyse. Hoe die er precies uitziet is afhankelijk van de hulpvraag en de leeftijd van het kind. De (spel)analyse wordt dus op maat gemaakt. Meestal is één afspraak voldoende, soms meerdere. Wil je alléén inzicht in de talenten van je kind, dan is één sessie voldoende. Gaat het om beter welbevinden dan zijn meer sessies nodig om echt een goed beeld te krijgen van de belevingswereld.

 

wat doen we tijdens een spelanalyse ?

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar nodigen we uit in de spelkamer. We observeren het spel en kijken wat dit zegt over de talenten van het kind. Kinderen vanaf 12 jaar krijgen een persoonlijk gesprek met een KidsCompas-coach. Die praat met het kind over wat het het liefst doet of vroeger graag deed. Als jongeren het lastig vinden om te praten kan er spel ingezet worden ter ontspanning en om het plezier van het vertellen te vergroten.

Overigens: we verwachten ook wat van de ouders! Zij moeten vóór de Spelanalyse de vragenlijst Spel en speelgoed invullen. De Eindevaluatie

De resultaten van de Talentscan en Spelanalyse vormen samen een op wetenschappelijke inzichten gebaseerde rapportage van je kind, zijn TalentCompas.

In een persoonlijk gesprek met de ouders lichten we onze bevindingen toe. Daarbij geeft een Talent-coach ook antwoorden op de initiële hulpvraag. Mocht er behoefte aan zijn, krijgt u ook concrete aanwijzingen en aanknopingspunten voor de school van jouw kind. Een document met een caleidoscopisch beeld van jouw kind, waarin de talenten van het kind duidelijk naar voren komen. Het kan als handvat dienen bij de verdere ontwikkeling en begeleiding van het kind.

 

Bel 06 401 107 95

En maak direct een afspraak

Contact

Heeft u vragen? Neem contact met ons op.