Het TalentCompass voor jongeren

 

Voor jongeren van 14 tot 24 jaar.

 

Enkele ervaringen van jongeren die met het TalentCompass weer in hun kracht kwamen:

 

Ik ben 15 en moest op school een profiel kiezen. Ik had nog helemaal geen idee wat ik later wil gaan doen. Ik wilde graag bij mijn vriendinnen in de klas blijven. Mijn ouders vonden het belangrijk dat ik mijn eigen keuze maakte. Ik had het niet gedacht maar het was heel leuk en ik heb nu ook meer idee wie ik ben en wat ik wil.

 

Bart is mijn naam. Ik ben 17 en zit in het laatste jaar van het VMBO. Ik ben ooit op het VWO begonnen. De laatste jaren heb ik veel met mijn ouders gehad omdat ze vonden dat ik niet mijn best deed. Zelf vind ik school niet echt belangrijk, ik ben veel liever op het voetbalveld om te trainen dan dat ik thuis huiswerk maakt. ik weet dat het voor mijn toekomst belangrijk is dat ik mijn diploma haal maar ik heb geen idee hoe ik dit voor elkaar moet krijgen.

 

Toen ik op de basisschool zat vertelden ze me dat ik autisme had. Ik heb een veel begeleiding gehad en ook sociale vaardigheden om hier beter mee te leren omgaan. Ze hadden het altijd over de dingen die ik niet kon. Het JongerenCompas was anders. Er werd me verteld waar ik wel goed in ben en dit heeft mijn ouders overtuigd dat ik meer zelf kan dan zij dachten. Ja ik doe het anders. Maar het is zo fijn om het op mijn manier te mogen doen. Er zijn nu meer dingen die me ineens lukken.

 

Heb je vragen over wie je bent, vind je het moeilijk om een keuze te maken? Willen je ouders of leerkrachten dingen van je die niet bij je passen en kun je dit moeilijk duidelijk maken? Heb je een toekomst droom en kun je hulp gebruiken om dit ook echt voor elkaar te krijgen? Heb je vaak ruzie met je ouders?

 

Wil je dat er gekeken wordt naar wie jij echt bent. Wil je weten waar jij goed in bent en hoe je dit nog verder kan ontwikkelen. Wil je weten waar je warm voor loopt, waar jouw motivatie zit en welke opleiding of beroep bij jou past. Of wil je als ouder van een jongere met een stoornis dat hij zo zelfstandig mogelijk kan ontwikkelen.

Dan biedt het TalentCompass voor jongeren hulp!

 

Het TalentCompass voor jongeren geeft inzicht in de aangeboren talenten. Het geeft je een duidelijk beeld waar jouw kracht zit, maar ook waar jouw eigen motivatie zit en wat jouw manier van leren is. Dit helpt om steeds meer je eigen leven te gaan leiden op een manier die bij jou en je talenten past.

 

Heb je vragen over Het TalentCompass voor jongeren neem dan contact op via het contactformulier wat je rechts op deze pagina staat.

 

Wil je een afspraak met een Compass-coach bij jou in de regio zoek dan de dichtstbijzijnde vestiging en vul je woonplaats in rechtsboven aan deze bladzijde.

Bel 06 401 107 95

En maak direct een afspraak

Contact

Heeft u vragen? Neem contact met ons op.