Sofie Cox


5683 LC Best
sooofcoaching@outlook.com


Sofie Cox

SOOOF!  Studiekeuze & Coaching

Niet wat je kunt, maar wie je bent bepaalt wat bij je past!


Ik ben Sofie! Ruim 16 jaar ben ik werkzaam als studiekeuzebegeleider in het mbo-onderwijs.Daarnaast begeleid ik als doorstroomcoach (kwetsbare)jongeren bij de overstap van het voortgezet onderwijs naar het mbo.

Kiezen voor een passende opleiding is voor veel jongeren een lastige opgave. Het aanbod is groot en vaak ontbreekt het overzicht. Jongeren missen de focus en ervaren keuzestress. Aan goede begeleiding bij het studiekeuzeproces is steeds meer behoefte.

Vanuit SOOOF speel ik in op deze behoefte. Na jarenlange persoonlijke ontwikkeling, werkervaring en scholing ga ik nóg meer doen waar ik blij van word: jongeren helpen ontdekken wie ze zijn en welke opleiding bij hen past. In mijn werk is aandacht voor 'ik ben' altijd het uitgangspunt. Want pas als je weet wie je bent, kun je jezelf zijn en weet je wat je nodig hebt. Zelfkennis geeft (zelf)vertrouwen en helpt bij het maken van bewuste (studie)keuzes.

TalentCompass & Studiekeuze
Achter wat voor iemand 'heel normaal' is, liggen de talenten verscholen. Het TalentCompass voor jongeren geeft inzicht in deze aangeboren talenten. Door ze te verbinden met persoonlijke waardes en interesses kan iedere jongere antwoord geven op vragen als: "Wie ben ik?", "Wat wil ik?"en "Welke opleiding/school past bij mij?"

Hoe dichterbij jezelf, hoe verder je kan komen!